Welk internet en televisie pakket kun je het beste combineren met een DVR recorder? En hoe sluit je deze aan via het internet?

Welk internet en televisie pakket kun je het beste combineren met een DVR recorder? En hoe sluit je deze aan via het internet?

U hebt dus een DVR gekocht voor uw bewakingssysteem, en u wilt deze in een netwerk opnemen zodat u deze op afstand via het internet kunt bekijken. Er zijn een paar manieren waarop dit kan worden bereikt, en we zullen er een paar bekijken. Een ding dat je sowieso kunt uitvoeren is het vergelijken van een internet en televisie pakket om te besparen, soms krijg je er zelfs een DVR recorder bij.

Breng de DVR naar de router

  • De eerste en eenvoudigste manier om uw DVR aan te sluiten op uw netwerk is door eenvoudigweg de DVR te installeren naast uw router die geschikt is voor het internet, en een Ethernet-kabel aan te sluiten tussen de twee; zo zorgt u voor uw netwerkverbinding.
  • De andere manier is om een Ethernet kabel te gebruiken vanaf uw router tot aan de plaats waar uw DVR is geïnstalleerd. Dit kan lastig zijn als de run vrij lang en ingewikkeld is, en als dit de route is die u wilt gaan; dan moet u misschien een derde installateur inhuren om de kabel voor u te laten lopen; afhankelijk van de complexiteit van de run.

Draadloze brug voor een router bij je internet en TV abonnement

Soms kan het krijgen van een directe Ethernet-kabel van de router naar de DVR geen haalbare optie zijn, en moet u misschien op zoek gaan naar een alternatieve oplossing. Hier komt het hebben van een draadloze router goed van pas.

  • Als u een draadloze router heeft, kunt u een draadloze ethernet bridge aanschaffen die uw draadloze signaal ontvangt en doorstuurt voor een versterkt signaal, en deze voorziet in een ethernetpoort waarmee u direct op de geïnstalleerde locatie verbinding kunt maken met uw DVR. Dit maakt de noodzaak om een kabel van uw eigenlijke router te gebruiken overbodig.
  • Het kan zijn dat u de draadloze Ethernet bridge eerst moet aansluiten op een computer en deze met uw router moet configureren voordat u hem naar uw DVR brengt en aansluit.

3G-verbinding

Soms heb je niet de luxe van een direct beschikbare netwerk internetverbinding, en heb je een alternatief nodig voor de netwerkverbinding; 3G biedt het alternatief voor dit dilemma. Als u een mobiele telefoon op een carrier met 3G-connectiviteit heeft en u heeft een sterk signaal op uw DVR’s locatie; u kunt dat signaal gebruiken om internetmogelijkheden te bieden aan uw DVR.

  1. Om dit te doen moet u uw DVR voorzien van uw mobiele telefoonnummer en andere relevante informatie van de drager; zodat deze dat mobiele signaal kan vasthouden en gebruiken om te verzenden.
  2. Het moet echter worden opgemerkt dat 3G-connectiviteit een vrij nieuwe functie is voor DVR’s en niet beschikbaar is op alle modellen.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap