Kies je voor een goede of goedkope autoverzekering? Kijk de volgende criteria na, en maak een keuze!

Kies je voor een goede of goedkope autoverzekering? Kijk de volgende criteria na, en maak een keuze!

In veel landen is het volgens de Motor Vehicles Act van 1988 verplicht om elk voertuig dat op de weg wordt gereden te verzekeren. Deze autoverzekering wordt geclassificeerd als WA-autoverzekering en uitgebreide autoverzekering. Hoewel een WA-autoverzekering wettelijk verplicht is, is het kopen van een omniumverzekering alleen mogelijk als men dat wil. Wil je meer weten? Kies dan een van de beste autoverzekeringen in 2020, het is zo geregeld tegenwoordig en in 5 minuten ben je verzekerd.

Wat te overwegen voor het kopen van een autoverzekering

Er wordt terecht gezegd: “Nooit problemen tot je problemen krijgt”. Maar waarom zou je problemen hebben als je gemakkelijk je eigen behoeften kunt analyseren en de juiste dekking voor je auto kunt kiezen?

1. Analyseer uw dekking

Begrijp en analyseer uw berichtgeving. Zorg ervoor dat u uw auto goed dekt. We raden u niet aan om onvoldoende gedekt te zijn, maar het betalen van enorme premies heeft ook niet echt zin. Zo is bijvoorbeeld een WA-autoverzekering wettelijk verplicht. Als uw auto bij een ongeval betrokken raakt, is de dekking voor de derde partij alleen gegarandeerd in geval van lichamelijk letsel, blijvende invaliditeit en overlijden door een ongeval. Wat gebeurt er nu met uw auto? In dit geval kan uw vermogen in gevaar komen als het een zwaar ongeval betreft. Daarom zou het nu zinvol zijn om voor een uitgebreide verzekering te kiezen om de grote reparatiekosten te vermijden.

2. Ga winkelen op het internet

Met de verscheidenheid aan beschikbare verzekeringsmaatschappijen, kunt u uw zoektocht naar de juiste verzekeringspolis volgens uw wensen verfijnen. Sommige online verzekeringsportalen zoals verzekeraars bieden een goede vergelijking van verschillende verzekeraars op basis van premie, cashless garages, schadeafwikkelingsratio, enz. Door het vergelijken van de autoverzekeringen bespaart u veel geld omdat er minder papierwerk aan te pas komt. Ook krijgt u een breder assortiment aan producten. Vergelijk dus de autoverzekeringen en geef een dreun voor uw wijze beslissing.

3. Betaal extra, ga voor Add-ons

Als je een auto hebt, is het verzekeren ervan de eerste stap. Echter, het verstandig beschermen van het door te gaan voor geschikte add-ons wordt als een kers op de taart. Verzekeringsmaatschappijen bieden verschillende add-ons aan, zoals bumper aan bumper, betaalde bestuurdersdekking, motorbescherming, bijstand langs de weg en passagiersdekking om er maar een paar te noemen. Kortom, u betaalt een beetje extra om al uw risico’s te dekken. Maar kijk nog eens welke add-on het beste bij uw auto past en kies er dan voor.

4. Vrije periode om te kijken bij verzekeringsmaatschappij

De gratis kijkduur is een door de verzekeringsmaatschappijen bepaald tijdsbestek waarbinnen u kunt beslissen of u de polis al dan niet voortzet. Als u niet tevreden bent met de polisvoorwaarden of met de diensten van de Verzekeraar, kunt u de polis opzeggen en de volledige terugbetaling vragen.

5. Vraag om kortingen bij autoverzekeringen

Waarom zou je verlegen zijn om te vragen om kortingen, als het je daadwerkelijk kan helpen om wat geld te besparen? Je kunt goede kortingen verdienen omdat je een goede chauffeur bent! De duurste onderdelen van de auto, zoals het versnellingsslot, de veiligheidsuitrusting, de airbags enz. kunnen de verzekeraar daadwerkelijk ten goede komen, omdat het de kosten vermindert en u zo beloont voor uw veilige en verantwoorde rijgedrag.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap