Tips voor het verkopen van uw auto online

Tips voor het verkopen van uw auto online

Om de hoogste prijs te krijgen bij het zelf verkopen van uw auto, kunt u het onderhoud inhalen, de auto gedetailleerd beschrijven, adverteren, uw gegevens ordenen, goedkope borden en andere handige tips vermijden.

Tip 1: Haal routine-onderhoud in

Je denkt erover om een ​​hybride te kopen. De cijfers werken, maar alleen als u uw auto zelf verkoopt en het verschil tussen detailhandel en inruil in uw zak steekt. Dus hoe haal je het meeste uit je auto?

We hebben verschillende mensen geïnterviewd die alleen gebruikte auto’s kopen van privé-partijen. Ze deelden hun ‘afslagen’ en de verkooptechnieken die hen het meest imponeren. Dit zijn hun beste aanbevelingen:

Tip 2: Detailleer de auto

Kopers stellen een vuile auto gelijk aan een auto die niet goed is onderhouden. Dat is meteen een afknapper. Detaillering betekent het schoonmaken van alle hoeken, gaten en oppervlakken van de hele auto. Doe-het-zelf detaillering klinkt eenvoudig. Maar geloof ons, het is veel werk en het kost je een hele dag. En zelfs dan ziet het er niet vlekkeloos uit. Bovendien kunnen de schoonmaakbenodigdheden u tot $ 85 kosten, exclusief de kosten voor het huren van een tapijt-/ stoffenshampoo. Al met al is DIY-detaillering een verloren voorstel.

Dus wat te doen? Begin met het verwijderen van al uw persoonlijke spullen (dat wil zeggen rommel) uit de console, het handschoenenkastje en de kofferbak, inclusief het reservewielgebied. Huur dan een professionele detailer! Dat kost $ 135 tot $ 150. Vertel potentiële kopers dat u de auto professioneel gedetailleerd had laten zien – het is een verkoopargument.

Tip 3: Organiseer uw administratie

Als u al uw servicerecords hebt opgeslagen, geweldig! Gebruik ze om te bewijzen dat je de auto ijverig hebt onderhouden. Maar het is een vergissing om te denken dat u indruk kunt maken op potentiële kopers door hen een handvol servicebonnen te overhandigen. Ze zullen overweldigd worden door het aantal bonnen en denken dat je een citroen verkoopt. Voer in plaats daarvan alle onderhouds- en reparatieartikelen afzonderlijk in op één vel papier, met een lijst op datum en kilometerstand. Niet het vervolgens vast aan de bonnen. U moet natuurlijk ook de waarde auto berekenen.

Tip 4: Adverteer als een privéfeest

Kleine dealers repareren vaak “geborgen” of “geveilde” auto’s en verkopen ze in de advertenties door zich voor te doen als particuliere verkopers. Onderscheid u van de ‘vermomde dealers’ door te pronken met uw status als privéverkoper. Als u de oorspronkelijke eigenaar bent, plaatst u dat ook bovenaan de advertentie: ‘Private party / Original owner’. Verkoop je auto via internet door een advertentie te plaatsen. Zorg ervoor dat u veel hoogwaardige foto’s bijvoegt, zodat kopers de staat van uw voertuig kunnen zien.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap